Főoldal   Kosár   Kapcsolat
Keresés:
Ajándékutalvány
Sütő- főző edények
Használati tárgyak
Dísztárgyak
Készletek
Gyerekeknek
Egyedi megrendelések
Ajándékcsomag
E-mail cím:
Jelszó:
Jelszóemlékeztető »
Regisztráció »
E-mail cím:
www.bathaporta.hu
Ghaurved mustár
Ghaurved mustár
www.ghaurved.hu
www.kulturpajta.hu
Termékkategóriák
csirkesütő
csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő csirkesütő
csirkesütő
azonosító: 74
Magasság: 14 cm   Átmérő:   30 cm
Szélesség: -   Űrtartalom:   -
Hosszuság: -   Elérhetőség:   raktáron
Színek:
 
Mennyiség:
 db Ár: 6.000 Ft
A csirkesütőn egészben süthetünk csirkét, a táljában pedig vele együtt készül a köret is.

Fűszerezzük be a csirkét kívül-belül. Ültessük rá a cserép rúdra, melybe előzőleg tehetünk fűszereket, fűszerolajat, sört,bort, ízlés szerint. A csirke mellé az edény tál részébe pedig rakjuk aköretnek való krumplit, zöldségeket, ki-mit szeretne. Az előkészített ételekkel teli tálat tegyük sütőbe vagy kemecébe. Sütés közben a csirkét locsolgathatjuk a lecsurgott szaftjával,mejben a köret is nagyon finomra sül.

Miután megsült a csirke, így tállal együtt tegyük az asztalra, hiszen a cserépedény tálaláskor is kitűnően mutat az asztalon.

 

Kerámia sütő- főző edények használata

A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni!

-Bármilyen sütőbe ( villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú ) bátran betehetjük. A samottos edények használhatók kemencében, nyílt lángnál, tűzhelyen és szabad tűznél is.
- Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat.
- A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál.
- Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét.
- Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt.
- Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani.
A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik.