Fďż˝oldal   Kosďż˝r   Kapcsolat
Keres�s:
Ajándékutalvány
Sütő- főző edények
Használati tárgyak
Dísztárgyak
Készletek
Gyerekeknek
Egyedi megrendelések
Ajándékcsomag
E-mail cím:
Jelszó:
Jelszóemlékeztető »
Regisztráció »
www.bathaporta.hu
Ghaurved mustár
Ghaurved mustár
www.ghaurved.hu
www.kulturpajta.hu
Termékkategóriák » Ajándékutalvány
Csíráztató tál
Csíráztató tál Csíráztató tál Csíráztató tál Csíráztató tál Csíráztató tál
Csíráztató tál
azonosító: 31
Magasság: 4,5 cm   Átmérő:   13,5 cm
Szélesség: -   Űrtartalom:   -
Hosszuság: -   Elérhetőség:   raktáron
Színek:
 
Csíratermékeinkkel néhány új íz, egészséges élelmiszer kerülhet asztalára. A csírák éltető erejének ismerete egyidős az emberiséggel. Áldásos hatásuk a szervezetre ősidők óta ismert, emiatt régen gyakran alkalmazták, csak a mai kor embere néz furcsán, mikor csírákból készült ételről hall. Egyesek legyintenek, mások fintorognak, vagy éppen újkori divatnak tekintik a "csíraevést", pedig a csírákban rejlő elemi életerő sokféle betegségtől megóvhatná a kétkedőket is. Fogyasszunk tehát minél több nyers ételt olyan formában, ahogyan a természet kínálja. A pici magból óriási energiával tör elő az új élet, és tartalmazza az összes olyan alkotó elemet, amire a szervezetünknek szüksége van.

A csíráztatás folyamata:

 

1. A kívánt mennyiségű, átválogatott magot folyóvíz alatt átmossuk. Ehhez a lyukas tálat használjuk. Majd a magokat a lyukas tállal együtt helyezzük az alsó mázas tálba.

2. Öntsünk rá annyi langyos vizet – ne forrót! -, hogy ellepje.

3. Az áztatás során a magok eredeti méretük többszörösére dagadnak. Az áztatási idő függ a magtól. Tartsuk a magokat sötét helyen, meleg szobahőmérsékleten (30-38 °C).

4. Az áztatás után újra öblítsük le a magokat langyos vízzel, majd helyezzük őket a lyukas tállal együtt az alsó, zárt tálba.

5.Vigyáznunk kell a magokra, hogy be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket reggel és este is hideg v. langyos folyó víz alatt, majd alaposan csöpögtessük le róluk a vizet, mert ha a víz megáll a csírák alatt, rothadásnak indulhatnak. A tál lyukacsos része natúr, magába szívja a vizet, így folyamatosan nedvesen tartja a csírákat.

6. A csíráztatás megkezdése után kb. 3 nappal látható az eredmény.

10. Ha készen állunk a csírák learatására, öblítsük le őket utoljára, próbáljuk eltávolítani a maradék maghéjakat, majd csöpögtessük le, és tároljuk hűtőben.

11. Tálalás előtt mindig öblítsük le, és tegyük ki legalább 2 órára közvetlen napfényre.

12. A következő adag csíráztatás előtt mossuk ki a csíráztató tálat a penészedés és gombásodás megelőzésére.