Fďż˝oldal   Kosďż˝r   Kapcsolat
Keres�s:
Ajándékutalvány
Sütő- főző edények
Használati tárgyak
Dísztárgyak
Készletek
Gyerekeknek
Egyedi megrendelések
Ajándékcsomag
E-mail cím:
Jelszó:
Jelszóemlékeztető »
Regisztráció »
www.bathaporta.hu
Ghaurved mustár
Ghaurved mustár
www.ghaurved.hu
www.kulturpajta.hu
Termékkategóriák
Két részes szögletes sütőtál
Két részes szögletes sütőtál Két részes szögletes sütőtál Két részes szögletes sütőtál
Két részes szögletes sütőtál
azonosító: 165
Magasság: 14,5 cm   Átmérő:   -
Szélesség: 24,5 cm   Űrtartalom:   4 liter
Hosszuság: 29,8 cm   Elérhetőség:   raktáron
Színek:
 
A tál kitűnően alkalmas húsok, rakott ételek készítésére. A tál praktikussága, hogy a tető belül is mázas, így az használható külön tepsiként is. Tálalásnál is jól lehet használni, ha a köretet külön szeretnénk tálalni. A fedő miatt nagyon jól párolódnak benne az ételek.

Az edény fedő nélkül 9 cm magas, füllel együtt 35,8 cm hosszú. Az alsó rész 4 literes, a fedő 2,3literes.

 

Kerámia sütő- főző edények használata

A kívül-belül mázas tálakat nem kell előzetesen beáztatni!

-Bármilyen sütőbe ( villany, gáz, légkeveréses, mikrohullámú ) bátran betehetjük. A samottos edények használhatók kemencében, nyílt lángnál, tűzhelyen és szabad tűznél is.
- Az általános sütési hőfok a 200-220, vagy gázsütőben a 4-5-ös fokozat.
- A sütés és párolás folyamán, ha folyadékpótlásra van szükség, mindig langyos folyadékkal tegyük. Soha ne legyen hideg, vagy forró a hozzáadott folyadék, mert attól is megpattanhat a tál.
- Ha azt szeretnénk, hogy az étel teteje megpiruljon, akkor a sütés vége előtt 20 perccel vegyük le a sütőtál fedelét.
- Ha elkészült az étel, soha ne tegyük a tálat hideg felületre, inkább egy fa alátétre a hőingadozás miatt.
- Mosogatás előtt várjuk meg, hogy lehűljön a tál, majd meleg vízzel mossuk ki. Ha szükséges, mosogatószert használhatunk. Az edényeket mosogatógépben is lehet tisztítani.
A tálat mielőtt eltennénk a szekrénybe, alaposan szárítsuk ki szobahőmérsékleten (legjobb megoldás feltenni a radiátorra egy-két napra). És ezt követően is lehetőség szerint, szellős, száraz helyen tároljuk. Ha vizesen tesszük el, ráadásul zárt helyre, akkor könnyen megeshet, hogy bepenészedik.